Cycling is een sport die je op een speciale fiets doet, met extra weerstand. Het is een vaststaande fiets met groot zwaar ijzeren voorwiel en een afremmechanisme. Zittend of staand fiets je, begeleid door funky en moderne muziek, naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint. Dit alles onder deskundige begeleiding.

Je hoeft geen wielrenner te zijn om cycling leuk te vinden. Cycling is een cardiovasculaire training die op een fiets (soort hometrainer) wordt uitgevoerd. Een cardiovasculaire training is een training die gericht is op hart en vaten. Cycling is erg gezond, omdat het de fysieke gesteldheid van het lichaam bevordert.

Cycling is goed voor:

  • het sterker maken van het hart
  • het groter maken van de longinhoud
  • een regelmatige bloedsomloop
  • het elastischer maken van spieren

Een cycling les vindt, ondersteund door muziek, in groepsverband plaats. De fiets kan in verschillende standen worden gezet, zodat je meer of minder weerstand krijgt tijdens het fietsen. Cycling is geschikt voor iedereen. De instructeur zorgt ervoor dat iedereen verantwoord traint. Luisteren naar je lichaam is hierbij erg belangrijk. Als je goed traint en je spieren goed belast, komen er stoffen vrij die je geest doen ontspannen. Cycling geeft dus niet alleen het gevoel dat je intensief bezig bent, maar het geeft ook een gevoel van ontspanning en geluk.

Op de fietsen je conditie en figuur verbeteren! Een combinatie van klimmen, spurten, kracht– en snelheidsoefeningen. Iedere week andere, motiverende muziek.

Stap op de spinbike, zet je voeten vast in de clips en al bij de eerste pedaalslag voel je hoe het spinbiking avontuur jou te pakken neemt. Er is letterlijk geen ontkomen meer aan, je benen blijven doorgaan. Meegevoerd door het ritme van de muziek, opgezweept door de instructeur, voel je dat je honderd procent aan het trainen bent. Je hart en je longen pompen,de adrenaline komt vrij, het is echt verslavend.

Sport In Groep!
Samen fitnessen is nog gezelliger.
Kom en doe mee met onze geanimeerde lessen waar sport én ontspanning hand in hand gaan.

Share: