Binnen ons centrum kan je aan vrije fitness doen. Dit houdt in dat je kan trainen op ultra vooruitstrevende fitnessapparatuur, onder begeleiding van speciaal opgeleid en gekwalificeerd personeel.

Waarom fitness training?
Fitness is een individuele training, waarmee je bepaalde doeleinden kunt nastreven. Binnen ons fitnesscentrum proberen wij je te helpen zo dicht mogelijk dit doel te benaderen. Of dit nu een sportspecifiek doel is, of een steuntje in de rug om je gewicht op peil te houden, het dal uit klimmen na een blessure of gewoon spanning kwijtsporten, alles is mogelijk.

Naast de vrije fitness verzorgen wij ook meer specifieke trainingen, je vind hierover meer informatie op deze website.

Waarom bewegen?
Extra lichaamsbeweging zorgt er voor dat je je beter voelt en meer van het leven geniet. Bovendien helpt beweging het risico’s op de zogenaamde 'welvaartsziektes' zoals overgewicht en een te hoge bloeddruk voorkomen. Daarnaast maakt regelmatig bewegen je weerbaarder tegen ziekten en kenmerken van ouderdom.

Positieve effecten
Sport heeft veel positieve lichamelijke effecten. Zo zorgt regelmatige beweging voor sterkere, beter doorbloede spieren Daarnaast zorgt een actief leven voor een betere stofwisseling. Je verbrandt namelijk meer voedingsstoffen. Als een mens rust verbruikt hij ongeveer 90 energiecalorieen per uur. Het calorieverbruik bij het wandelen is al 340 en fitness en aerobics zijn activiteiten die circa 400 calorieën per uur verbruiken. Voor vrouwen heeft lichamelijke beweging bovendien nog een ander positief effect, het zorgt voor sterkere botten en vertraagt botontkalking. Mensen die regelmatig sporten hebben verder relatief minder last van chronische of slepende ziekten.

Goed voor de geest
Beweging is niet alleen nodig vanwege de gunstige lichamelijke effecten. Ook de geest vaart er wel bij. Beweging haalt je uit de dagelijkse sleur en zorgt voor een beter humeur. Extra beweging heeft daarnaast een aantal sociale voordelen. Je komt immers allerlei mensen tegen en maakt daardoor nieuwe kennissen en vrienden.

Hoe fit ben jij?
Om te weten of jouw conditie vooruit is gegaan door het sporten, is het verstandig eens te kijken hoe fit je nu eigenlijk bent. Immers, een goed trainingsprogramma wordt gebaseerd op de huidige conditie en wordt, onder professionele begeleiding, stapje voor stapje opgevoerd.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je gemotiveerd genoeg bent om door te zetten. Motivatie is niet alleen belangrijk om extra te gáán bewegen maar ook om het vol te houden.Je vindt het leuk om te sporten, hebt er iedere keer weer zin in en ervaart een voldaan gevoel na afloop.

Bij Easy Fit Stekene wordt je conditie regelmatig getest door een korte, fysieke inspanning gekoppeld aan een computer. Aan de hand van deze waarden bepalen we je conditie peil en kan je zelf je vooruitgang constateren. Aan de hand van de resultaten van de conditie test worden de trainingstoestellen perfect voor jou afgesteld, automatisch, je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Zo train je altijd 'op maat'.

De eerste stappen
Voordat je begint met sportief bewegen, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Hoeveel tijd wil ik besteden aan training en op welk moment van de week heb ik daar tijd voor? Als je hebt besloten wanneer je wilt gaan sporten, is het verstandig dit moment ook in je agenda te reserveren. Dit geeft een gevoel van vastigheid en behoed je ervoor per ongeluk andere afspraken te maken.

Zal ik met iemand samen trainen?
Hoewel veel mensen het prettig vinden om samen met iemand te sporten, is het niet noodzakelijk. Het werkt wel als een vriendelijke stok achter de deur wanneer je met een vriend of vriendin gaat sporten. Je zal immers minder snel afzeggen wanneer je weet dat er op je gewacht wordt.

Twee keer per week trainen voor een goede lichamelijke vorm. Veel mensen beginnen niet eens met fitnessen omdat ze denken dat de bezoekjes aan de sportschool teveel van hun tijd zullen vergen. Teveel trainingen, teveel moeite, teveel tijd die gaat zitten in het naar de sportschool gaan, trainen, douchen en bijkomen van lichamelijke inspanningen.

Bij Easy Fit Stekene kan je in minder dan een uur dankzij de speciale apparatuur een volledige fitness training afwerken waar je anders bijna twee uur voor nodig heeft.

Share: