Vetverbranding is een fysiologisch proces, dat plaatsvindt om energie op te wekken in het lichaam.

Vetten (hetzij afkomstig uit voeding, hetzij opgeslagen in het lichaam) worden 'verbrand' en omgezet in energie (massa-energierelatie). Het verbranden van één gram vet levert 38 kilojoule aan energie op, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om het lichaam te verwarmen of om te bewegen. Andersom dienen er 38 kilojoule uit vet geconsumeerd te worden om één gram aan vet bij te komen.

Ook wanneer teveel koolhydraten (suikers of zetmeel) of eiwitten gegeten worden, kan het overschot aan binnengekregen voeding omgezet worden in vet en opgeslagen worden!

Om opgeslagen lichaamsvet te verbranden moet je goed eten en regelmatig trainen. Voor een optimaal resultaat bij directe vetverbranding is het belangrijk te weten dat na 20 min. training het lichaam begint met de vetreserves in grote hoeveelheden aan te spreken.

Dus na 20 min. tot einde training verlies je vet, mits de hoogte van je hartslag juist is, is je hartslag te laag, dan verlies je weinig of geen vet. Is je hartslag te hoog dan haalt het lichaam naast vet ook energie uit je spieren met als gevolg verlies van spiermassa.

Stepaerobics waarbij de choreografie eenvoudig blijft en meer herhalingen doet. Door deze herhalingen zal je meer werken aan aan je conditie en vetverbranding.

Sport In Groep!
Samen fitnessen is nog gezelliger.
Kom en doe mee met onze geanimeerde lessen waar sport én ontspanning hand in hand gaan.

Share: