Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. Het is een actieve les, waarbij men flexibiliteit, uithouding en kracht ontwikkelt, en tezelfdertijd ook volledig tot rust komt door een gecontroleerde, diepe ademhaling.

Na een rustige Tai Chi opwarming worden een reeks staande en zittende houdingen uit de yoga en pilates uitgevoerd. Deze reeks zorgvuldig samengestelde yoga- en pilates oefeningen zijn gericht op het versterken van de diverse spiergroepen en het creëren van uithouding en flexibiliteit.

Tijdens het uitvoeren van de oefeningen wordt heel veel aandacht besteed aan een correcte in- en uitademing. Dit geheel van rustige gecontroleerde ademhaling, samen met het zorgvuldig en gecontroleerd uitvoeren van de verschillende yoga oefeningen zorgt ervoor dat het lichaam en de geest in een toestand van harmonie en balans komen. Deze toestand wordt op het einde van de les nog versterkt door een rustgevende meditatie.

Deze les is toegankelijk voor alle leeftijden: iedereen kan de les op zijn eigen niveau doen, met respect voor de eigen grenzen van het lichaam. Ideaal om tot rust te komen maar tezelfdertijd ook kracht en flexibiliteit te ontwikkelen.

Sport In Groep!
Samen fitnessen is nog gezelliger.
Kom en doe mee met onze geanimeerde lessen waar sport én ontspanning hand in hand gaan.

Share: